Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Спорт » Гимнастичка с физическо увреждане остави без дъх „Арена Армеец“
Спорт Спорт Важно

Гимнастичка с физическо увреждане остави без дъх „Арена Армеец“

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Гимнастичката от Босна и Херцеговина – Сара Бекаревич, която е с физическо увреждане, изпълни демонстративно съчетание с обръч преди финалите на бухалки и на лента на Световното първенство в „Арена Армеец“.

Тя беше аплодирана на крака от всички в залата, а след изпълнението си беше поздравена от президента на ФИГ Моринари Ватанабе, от президента на Техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ Ноха Абу Шабана и от посланика на Световното първенство Невяна Владинова.

Сара Бекаревич е родена без долната част на лявата ръка, но това не й пречи да тренира художествена гимнастика. Тя си е мечтала за това от дете, след като е гледала по телевизията шампионат на планетата и показа наистина какво значи да обичаш това, което правиш, да не спираш и да побеждаваш всяка трудност, която ти се изпречи на пътя.
„Много хора ми казваха, че е невъзможно, че не мога да го направя. Но аз го направих. Не ме интересува кой какво казва. Само аз зная какво мога да постигна. Знаех, че няма да е лесно. Но когато тренираш здраво и го правиш отново и отново, всичко ке получава“, казва гимнастичката.

Участието в олимпиади и други състезания е основната цел на младата Сара Бекаревич. Момичето също мечтае примерът й да помогне на други хора с тежки наранявания или вродени малформации на крайниците.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...