Новини от Пловдив » Спорт » Триумф за България: Златен медал за ансамбъла по художествена гимнастика
Спорт Спорт Важно

Триумф за България: Златен медал за ансамбъла по художествена гимнастика

Ансамбълът на България спечели златния медал в многобоя и олимпийска квота за Игрите в Париж 2024-а на Световното първенство по художествена гимнастика в „Арена Армеец“ в София. Отборът в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова е абсолютен дебютант на шампионат на планетата.

Възпитаничките на Весела Димитрова събраха сбор от 66.600 точки, след като получиха оценки от 33.800 на пет обръча и 32.800 на три ленти и две топки.

Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри, че е много щастлива от абсолютната световна титла на шампионата в София: „Емоциите са уникални. Уникално е, трудиха се толкова много, състезаваха се, бориха се и успяха. Много съм доволна, че се справиха. Пожелавам си да са здрави и да печелят още. Доволни сме и сме много щастливи. Щастие изпитвам. Мисля, че който се труди, трудът му е възнаграден по най-добрия начин след това. Ние вчера всички пожелахме на София да има един хубав рожден ден след състезанието“, сподели Весела Димитрова след надпреварата.

Една от състезателките в ансамбъла, Женина Трашлиева, също изрази огромната си радост от успеха: „Бяхме сплотени, въпреки грешката, важното е, че успяхме да продължим. Сплотени сме. Госпожата ни е научила как да продължаваме след грешка и как нищо не се е случило и се борим докрай“, каза гимнастичката.

Ансамбълът допусна грешка на съчетанието с пет обръча, но след това изигра отлично композицията с топки и ленти. „Една грешка не означава, че си загубил битката. Надявам се вече да се вижда и отстрани, че се разбираме. Не мисля, че ще дишаме по-леко след успеха, защото ще трябва да защитим класирането си още в неделя. Продължаваме да работим“, каза още Женина Трашлиева.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...