майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Цяла бригада от „Томика Метал“ разчиства в бедстващо Каравелово
България Важно Карлово Пловдив Регион

Цяла бригада от „Томика Метал“ разчиства в бедстващо Каравелово

Цяла бригада от пловдивския металургичен гигант „Томика Метал“ отиде да помага за справянето с последствията от наводненията в Карловско.

Въоръжени с лопати, ръчни колички и техника, момчетата разчистват на двора на свой колега в Каравелово, чиято къща е потънала в кал и тиня след потопа. Освен това те помагат и в съседните имоти.

„Сговорна дружина планина повдига!“ – вярна е тази българска поговорка и с пълна сила я преживяваме тук, в с. Каравелово, където се случи страшното бедствие, написа колежката им от „Томика Метал“ Василена Воденичарова.

„Помагаме на наш колега и на засегнатите му съселяни. Тези момчета, мои колеги в Томика-Метал, са въоръжени с лопати, ръчни колички и неизчерпаем ентусиазъм. Те разчистват калта, погълнала двора и къщата на едно злощастно семейство. Правят го с усмивка и лекота, макар че е тежко, повярвайте ми!

Не тежи физическата работа, а ужасът, който те полазва, когато видиш разрухата. Пристигаш в средата на бедствието и замръзваш. Осъзнаваш колко си малък. А когато се огледаш наоколо и видиш всички тези хора, обединени около една обща цел, разбираш нещо…
Трагедията е голяма, но има нещо по-голямо, силно и устойчиво – човечността! За пореден път си показваме, че ЗАЕДНО можем много! Продължаваме!“, убедена е Василена.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...