Новини от Пловдив » Бизнес » Екология » На Панаира: Показаха за първи път елавтобус с батерия под пода
Автомобили Екология Пловдив Пловдив Важно Транспорт

На Панаира: Показаха за първи път елавтобус с батерия под пода

Като пътници на два електрически автобуса се качиха министърът на икономиката Никола Стоянов, областният управител Ангел Стоев и кметът Здравко Димитров. Така те демонстрираха, че акцент в тазгодишното изложение е електромобилната индустрия под надслов „Предизвикай бъдещето!“, а вниманието е насочено към електромобили и двигателите на бъдещето. Те бяха впечатлени от комфорта в модерните возила и изпробваха седалките за пътниците. „Това е бъдещето. Трябва да пазим природата и да се чувстваме удобно, когатато пътуваме“, бяха единодушни представителите на властта.

Автобусът на полската фирма „Пилеа“ е безконкурентен, похвали го представител на производителя. Това е първият в страната автобус с акумулаторна батерия под пода. Той е нисък по цялата дължина, с всички удобства за инвалиди и майки с колички. Стабилност на возилото гарантира по-ниският център на тежестта, а седящите места са за 85 души.

Представителят на чешката фирма „СОР“ Иржи Худи обяви, че участват в няколко обществени поръчки в страната, свързани с тролейбуси и електробуси, каквито има вече в Сливен, Габрово и Русе. Най-дългият автобус, който произвежда фирмата е 17 метра. На изложението „СОР“ представя един електробус с дължина 9,5 метра и един – 12 метра. С едно зареждане автобусите се движат между 1 и 5 часа в зависимост от скоростта.

Най-много посетители се трупаха около пожарната кола – полско производсво, която привличаше не само с включените светлини, но и с внушителните си размери. Кабината е предвидена за 6 души, а водният капацитет достига до 300 кубически метра.

Електрическите леки автомобили също събират голям интерес. Те са разположени в откритите плоши между 3 и 7 палата.

Силно присъствие на тазгодишното издание регистрират Индия, Полша, Чехия и Словакия. Най-сериозно участие има от българската страна. Присъстват индустриални компании, които демонстрират иновативни решения за ВиК сектора, екоенергетиката, пречиствателната индустрия, авиацията и автомобилостроенето. Особено интересен е щандът с български дронове – разработки и модели на ИКИТ – БАН.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...