майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Регион » Пратиха бригадата от „Жилфонд“ на най-трудните места в Каравелово
Карлово Регион

Пратиха бригадата от „Жилфонд“ на най-трудните места в Каравелово

Работниците, командировани от Община Пловдив да помагат в наводнените села в Карловско, са пратени на най-трудните обекти, защото са най-добре екипирани за „мръсната работа“, научи ПловдивПрес от хора на терен.

Припомняме, че 45 души от пловдивските общински предприятия „Жилфонд“, „Чистота“ и „Градини и паркове“ са там по заповед на кмета Здравко Димитров и помагат в село Каравелово.

„Разпределени сме на групи. Къща по къща ринем с лопати залетите с кал и затрупани с наноси и дървета дворове. Всичко събрано изнасяме на улиците отпред, а оттам почистването продължава с тежка техника“, заяви един от ръководителите на терен. За шеф на пловдивския екип е посочен управителят на „Чистота“ Димитър Атанасов.

Освен че ръководи пловдивския екип, той работи на едни от най-тежките терени. По думите му, нанесените от водната стихия щети са наистина много големи, но ще дадат всичко от себе си, за да помогнат.

Работниците от общинските предприятия работят рамо до рамо с пловдивски полицаи, дошли тук на доброволни начала. Служителите на реда работят рамо до рамо с аварийно-спасителните екипи, поемайки основната грижа за сигурността на хората и тяхното имущество. В селата Каравелово, Слатина и Богдан, където водната стихия нанесе най-сериозни поражения, продължават денонощно да дежурят служители на реда.

Тяхна е задачата да гарантират спокойствие на местните жители след сполетялата ги беда, като обезпечават обществения ред и предотвратяват евентуални набези върху частните имоти и ползваната за разчистването специализирана техника. Днес обаче, извън професионалните им задължения, полицаите се включват с доброволен труд в разчистването на къщите и пътната инфраструктура.

Под координацията на областната управа общо 59 служители от структурните подразделения на ОДМВР – Пловдив ще работят на територията на село Богдан заедно с останалите доброволци, за да може пострадалите семейства в най-скоро време да се върнат в домовете си и да възстановят своя нормален ритъм на живот.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...