Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Кандидат-депутати от ИТН алармират за незаконно сметище в ромския “Бевърли Хилс”
Важно ИЗБОРИ 2022 Пловдив Политика

Кандидат-депутати от ИТН алармират за незаконно сметище в ромския “Бевърли Хилс”

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Водачът на листата на партия “Има такъв народ” в Пловдив Гроздан Караджов, както и други кандидат депутати за 48-ия парламент от същата политическа сила, посетиха заринатия в боклук квартал в “Шекер махала”, известен като “Ромския Бевърли Хилс”.

Общинските къщички, построени с европейски средства и отдавани срещу символичен наем, трябваше да станат новото лице на Шекера и за известно време бе точно така. Обитателите им са от малкото в ромската махала, които плащат такса смет. Но от целия град пристигат каруци с боклуци и ги изсипват в някогашната градинката пред луксозните постройки, от която не е останала и следа.

Нераглемнитираното бунище неофициално е известно сред пловдивчани като “Сметището пред КАТ”.
Смрадта е непоносима, връщаме се от работа и не смеем вечер да отворим прозорците, оплакаха се ромите пред Гроздан Караджов. Те разказаха, че при нанасянето в новите къщички през 2005 г. всички държавници се извървели да се снимат с тях, а сега от общината им казали да се оправят сами с нерегламентираното сметище. Кандидатите на ИТН обещаха да съдействат на възмутените роми за решаването на проблема им.

Постройките бяха вдигнате след масирана акция през 2003 г. за бутане на незаконно строителство в “Шекер махала”. Те бяха финансирани по програма “Интеграция на етносите” и заем от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...