Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Транспорт » Пускат двупосочно неразкопаното платно на „Хаджи Димитър“ в „Западен“
Градът Община Пловдив Пловдив Важно Район Западен Транспорт

Пускат двупосочно неразкопаното платно на „Хаджи Димитър“ в „Западен“

Снимка: Здравко Димитров, Фейсбук
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!
Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи инспекция на ремонта, който върви по булевард „Хаджи Димитър“ в район „Западен“. Заедно с районния кмет на „Южен“ Костадин Язов, шефа на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов и представители на фирмата изпълнител, той огледа ситуацията на място и по-късно съобщи на страницата си във Фейсбук, че е решено неразкопаното все още северно платно на булеварда да стане временно двупосочно. „Така ще разтоварим трафика по „Пещерско шосе“. Изпълнителят на обекта ще търси варианти и на места да разшири габарита на бул. „Хаджи Димитър“, например в района на завоя към ул. „Лерин“, която е тясна. Търсим и други варианти за разтоварване на трафика. Нека гражданите проявят още малко търпение“, написа Здравко Димитров.
„Ще търсим начини едната лента на бул. „Копривщица“, след завоя на жп прелеза на „Пещерско шосе“, да излиза директно на бул. „Христо Ботев“ – след Коматевския възел. В този участък бул. „Копривщица“ е 3-лентов, движението по две от лентите ще се запази. Третата ще свържем с бул. „Христо Ботев““, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов. Това е възможно да стане с помощта на полицията, която да регулира трафика на прелеза, смята той.

Ремонтът на булевард „Хаджи Димитър“ започна в началото на месеца и ще струва 4,5 млн. лева. Според разчетите на общината обектът трябва да е готов до края на годината.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...