Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Росица Матева: Манипулация с машините за гласуване е невъзможна
България Важно ИЗБОРИ 2022

Росица Матева: Манипулация с машините за гласуване е невъзможна

Росица Матева, говорител на ЦИК
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„Нито една от машините не е свързана с интернет, няма как на 11 030 машини да им бъде повлияно“, заяви говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева. Тя разясни, че ЦИК за втори път взима решение да се броят 100% от разписките, тъй като има много силно говорене в публичното пространство от различни експерти, че може да бъде манипулиран софтуера, въпреки поясненията, че една извадка би била достатъчна. Така по думите й се гарантира, че не може да се твърди по никакъв начин, че манипулация с машините е възможна.

„Това все пак ще забави процедурата, но изборите от ноември миналата година са показали, че все пак не е толкова много“, уточни Матева. Тя каза, че няма законово основание да се разкрият подвижни секции само за карантинираните лица, тъй като няма въведена извънредна епидемична обстановка. Тези хора могат да подават заявления до общинските администрация, за да могат да гласуват чрез подвижна секция, сформирани за хората с трайни увреждания.

Предстои утре да бъде обсъдено как ще гласуват хората, които пък са поставени под карантина в населено място, където няма да има подвижна секция.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...