Новини от Пловдив » Важно » Дълбок поклон, д-р Михайлова – Лечителката в бедстващо Каравелово
България Важно Истории Карлово Посоки Регион Случка на деня

Дълбок поклон, д-р Михайлова – Лечителката в бедстващо Каравелово

Кадър: Гората.бг

Когато видяла бедствието в наводнените села оставила трите си деца, купила с лични пари една торба с лекарства и превързочни материали и тръгнала да помага на пострадалите българи. Безкористно, чисто, човешки.

Каквото и да кажем за нея ще е малко, поклон до земята и дълбока благодарност ще са малко, та тя е Герой, тя бе първия лекар, който посещаваше домовете на пострадалите, като газеше с гумените ботуши в тинята, с медицински слушалки на рамо, с торба с лекарства в ръка, с усмивка и решителност, че ще помогне на всеки нуждаещ се!

Това разказва основателят на инициативата Гората.бг Никола Рахнев.

Ето и цялата история за д-р Михайлова, за която в бедстващите села в Карловско вече говорят като д-р Елица Лечителката.

Срещнахме я в Каравелово – д-р Елица Михайлова бе минала повечето къщи, превързвала рани, мерила кръвно, давала лекарства, говорила с хората, първите дни нуждата от психологическа подкрепа, дори поне някой да поговори с тях, бе много силна. А още нямаше никой, освен доброволци, ТЯ СЪЩО БЕ ДОБРОВОЛЕЦ!

И като казваме първите дни, бе минала близо седмица от стихията, която помете къщите, дворовете и животите на хората, но държавата бе бавна, тромава, тя и сега е…Имаше хора, които не можеха да отидат до лекар, а имаха силна нужда от такъв.

Д-р Михайлова помогна на много хора, върна спокойствието на много други, бори се да има бързо извозване на умрелите животни и дезинфекция по домовете, за да не пламнат зарази. Даваше безценни съвети.

Търси и намери учени от университети, за да даде най-точните и приложими препоръки. А и досега помага, дава още съвети – как да се пазят хората, доброволците, пише често с много адекватни и важни предложения.

И изобщо е съпричастна с болката на пострадалите хора, по човешки, прави всичко по силите си, за да помага, това за нас е истински ГЕРОЙ!

Колко са Хората дето ще зарежат трите си деца и ще пътуват, за да лекуват, за да помагат, за да бъдат Човеци?!

Дълбок ПОКЛОН д-р Михайлова, благодарим Ви, Вие сте достоен пример за това какви следва да бъдат не само лекарите, а изобщо хората!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...