Новини от Пловдив » Крими » Масовият убиец в училището в Ижевск страдал от „лека шизофрения“, бил гений в компютрите
Важно Крими Посоки Свят

Масовият убиец в училището в Ижевск страдал от „лека шизофрения“, бил гений в компютрите

От Москва за Ижевск излетя специален полет на Министерството на извънредните ситуации с руски лекари и психолози, които ще се занимават с жертвите на стрелбата в 88-мо училище. За инцидента съобщихме по-рано днес. Вече се знае кой е масовият убиец – Артьом Казанцев, който страдал от „лека форма на шизофрения“. Съвсем скоро е преминал медицински прегред. Съучениците му го помнят като кротък и добър човек, даже невзрачен. „Беше тих, дори търпелив. Компютърен гений. Играеше футбол, често ходеше на игрални автомати. Прякорът му беше Таралежът“, разказа един от познатите на убиеца.

Към момента се знае за 17 загинали, от които 10 деца и 7 възрастни преподаватели и служители в училището, над 20 ранени, пишат руските медии. „Комсомолская правда“ разговаря с първата жертва – момче, което видяло стрелеца близо до часовника. Убиецът влязъл в училището и веднага открил огън – безшумно застрелял пазача. 16-годишният тийнейджър разказа, че мъжът бил в черно, чул се трясък. Момчето помислило, че пиротехниката е проработила и тогава видяло пистолета.

„Бях на 20 метра от него. Той веднага започна да стреля, без викове, без искания. Първо стреля по пазача, вторият куршум беше по мен, уцели в гърдите от дясно. За щастие премина”, разказва ученикът от 10 клас. Момчето успяло да избяга – втурнало се към кабинета на директорката, а тя казала на всички от кабинета си да не напускат часа.

Ученикът е сигурен, че пазачът го е спасил, като е попречил на стрелеца да се прицели прецизно. „Той нямаше време да ме довърши, строежът на училището ме спаси: бързо се скрих зад ъгъла и изтичах до директора, за да му кажа какво се случва“, продължава момчето.

Секретарката на училището му оказала първа помощ, като превързала раната и спряла кръвоточението. В тома време директорът съобщавал на всички, че има нападател с оръжие на територията на училището.

Междувременно медиите съобщиха за смъртта на двама гардове – и двамата работели в частна охранителна фирма.

Загиналият охранител Николай Кисельов, пенсионер, работил около две години в училището, е оставил две деца и три внучки. Другият гард на смяна също е бил ликвидиран от нападателя.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...