Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Мобилизиран руснак застреля комисаря във военната комисия (ВИДЕО)
Важно Войната в Украйна Свят

Мобилизиран руснак застреля комисаря във военната комисия (ВИДЕО)

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Мобилизиран млад руснак не издържа и стреля по комисаря, който го инструктираше преди да го пратят в армията. Стрелбата станала в сградата на военната комисия в Уст-Илимск (Иркутия), тогава младежът стрелял по време на т. нар. “частична” мобилизация, съобщават местните Телеграм канали, като публикуват видео от инцидента.

На записите се чува как в залата на военкомата се чуват изстрели, а хората се разбягват. След това се вижда как изнасят на носилка човек.

От BRIEF съобщиха, че военният комисар в Уст-Илимск е бил убит в резултат на атаката. По-късно обаче близкият до силовите структури Телеграм канал “112” съобщи, че военният комисар Александър Елисеев не е убит, а само ранен.

Губернаторът на Иркутска област Игор Кобзев подтвърди, че председателят на призивната комисия в Уст-Илимск е жив, но се намира в тежко състояние.

Руслан Зинин, 25-годишен руски гражданин, е стрелял в офиса за военна регистрация и записване в Уст-Илимск. Именно той е прострелял шефа на военкомата Александър Елисеев, съобщи руският телевизионен канал “Звезда”.

Руските медии съобщават, че военният комисар Александър Елисеев е провеждал инструктаж на мобилизираните войници, при което Зинин е започнал да стреля по него с пушка.

Руснакът е стрелял няколко пъти. Един от служителите в офиса за записване на военнослужещите разказва, че всички мобилизирани мъже са били събрани за инструктаж в залата. Когато военният комисар започнал да говори, Зинин “просто излязъл с думите “Сега всички ще си отидем вкъщи”.

Според канала “Маш” в Телеграм точните думи на Зинин са били: “Никой няма да отиде на война”. Медиите са успели да разговарят с майката на младежа Марина Зинина.

Тя им обяснила, че в последно време синът и е живял при баба си. По думите и той се е явил във военкомата доброволно и не е получавал повиквателна.

Преди ден обаче призовка дошла за най-добрия му приятел, който нямал какъвто и да е военен опит и не отговарял на обявените условия за т. нар. “частична” мобилизация. Това много разстроило Зинин. Майката казва, че не знае откъде синът и е взел пушката, с която е гръмнал председателя на наборната комисия.
https://t.me/sotaproject/46943

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...