Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Молдова ще отнема гражданство на свои жители, ако се бият на страната на Русия
Войната в Украйна Свят

Молдова ще отнема гражданство на свои жители, ако се бият на страната на Русия

Мая Санду, президент на Молдова
Мая Санду, президент на Молдова Кадър: БГНЕС
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Президентът на Молдова Мая Санду предупреди, че ще отнеме гражданството на жителите на страната, които се бият на страната на Русия във войната й срещу Украйна, цитира думите й Руската служба на BBC. На първо място, това се отнася за хората с двойно гражданство – молдовско и руско.

Въпреки това, според президента, се разглежда и възможността за отнемане на гражданство на молдовски граждани, които нямат друго гражданство. Президентът очевидно има предвид преди всичко жителите на Приднестровието.

„Има риск от мобилизация на молдовски граждани в източните райони на Молдова. Обмисляме възможността за отнемане на гражданството на граждани, които имат само молдовско гражданство и ще участват във военен конфликт на страната на агресора“, каза Санду.

Президентът на Молдова Мая Санду по време на среща с украинския си колега Володимир Зеленски в Киев заяви, че „властите в Молдова правят всичко възможно, за да не позволят на непризнатото Приднестровие да заплашва и Молдова, и Украйна.“

Приднестровието е чувствителна тема и за Молдова и за Украйна. Припомняме, че там , както и в Молдова и Украйна има значителни български малцинства.

Проруските сепаратисти в Молдова заявиха на 7 май че Приднестровието е било ударено четири пъти от предполагаеми дронове през нощта близо до украинската граница.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...