Новини от Пловдив » Важно » Модерен линеен ускорител в КОЦ-Пловдив щади пациентите СНИМКИ
Важно Градът Здраве Пловдив

Модерен линеен ускорител в КОЦ-Пловдив щади пациентите СНИМКИ

Управителят на КОЦ – Пловдив доц. Тихомир Дерменджиев на официалната церемония по представянето на новия линеен ускорител. Снимки: ПловдивПрес

ПловдивПрес

С линеен ускорител  модел HALCYON 3 вече разполага Комплексния онкологичен център в Пловдив. Апаратът е последно поколение и е с пълен капацитет за лъчетерапия и с възможност за радиохирургия. Той се намира в Отделението по лъчелечение в база II на Онкологичния център на бул.“Александър Стамболийски“ №2.

„Изказвам благодарности на кмета на Пловдив, общинските съветници и моя екип, без които закупуването на този апарат нямаше да е възможно. Целта ни е да прилагаме най-иновативното и най-щадящото лечение за нашите пациенти“, заяви управителят на КОЦ – Пловдив доц. Тихомир Дерменджиев при официалната церемония в Комплексния онкологичен център. На събитието присъстваха кметът Здравко Димитров, кметът на „Южен“ Костадин Язов, зам.-кметове, общински съветници и лекари и медицински от КОЦ.

Апаратът е закупен е за 5 млн.лв. при обществена поръчка, обявена през септември 2021 година. Финансирането е от Община Пловдив, фонд Джесика, банка ДСК и самоучастие на Комплексния онкологичен център. Апаратът е два пъти по-бърз от досегашните и многократно по-щадящ за пациентите. Капацитетът е до 90 души на месец, вече има 16 записани.

„КОЦ – Пловдив е най-успешното развиващо се търговско дружество на община Пловдив. Приключи 2021 година с печалба от 922 000 лв. Сред най-големите болници по показател извършена дейност за 2021 година.  18 900 пациенти по клинична пътека са минали през КОЦ- Пловдив за година. Комплексният онкологичен център е вторият по големина за лечение на този тип заболявания в страната и е на първо място с най-много преминали пациенти през 2021 година. При нас се обслужват онкоболни от цялата страна. Прилагаме високо ниво на обслужване и разполагаме с едни от най-добрите специалисти в областта на онкологичните заболявания. Успешната формула, която използваме е – отдадени на работата си медици плюс нова и модерна апаратура“, увери управителят доц. Тихомир Дерменджиев.

Той допълни, че последната година се е оказала ключова за успешната реализация на дългоочакваната инвестиция. Новият линеен ускорител е оптимизиран за образно направляване на лъчетерапия. Технологията, която използва е усъвършенствана, по-бърза както при получаването на образа, така и при третирането на пациентите. Времето на облъчване е от порядъка на две минути. Това позволява лечението на много по-голям брой пациенти. Апаратът дава възможност за близък контакт между пациента и лъчетерапевта, обучени са всички специалисти на КОЦ-Пловдив как да работят с него.

Доц. Тихомир Дерменджиев пожела здраве, успешна и ползотворна работа на колегите си.

Кметът Здравко Димитров също благодари на общината и общинските съветници, които са се отнесли отговорно, за да се стигне до закупуването на линеен ускорител.

„За да бъдеш добър лекар, трябва да си и добър човек. Бъдете все така отдадени в професията си“, обърна се към медиците в КОЦ- Пловдив градоначалникът.

На пациентите пожела също да са здрави. „Когато имате нужда, да знаете, че община Пловдив е зад вас, за да работите спокойно. Да сме живи и здрави и да се виждаме по хубави поводи“, завърши кметът.

Д-р Елена Иванова – началник на отделението по Лъчелечение, обясни технологията, по която работи апаратът и подчерта, че такава версия на линеен ускорител в България няма. /ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...