Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Мълния уби трима в центъра на София
България Важно Инциденти

Мълния уби трима в центъра на София

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Трима души са починали, след удар от мълния в градинката на ул. „Пиротска” в София, съобщиха от „Спешна помощ”. Има и пострадал в тежко състояние, който е откаран в „Пирогов”.

Инцидентът е станал малко след 18 часа в градинката „Свети Никола“ на ул. „Пиротска“ и ул. „Опълченска“, когато над столицата се разрази силна буря. Към място са изпратени линейки, които са пристигнали 9 минути след сигнала, съобщава БНТ.

Друг човек е ударен от мълния в района на Западен парк в София. Две дървета са паднали в резултат от силната буря, разразила се през последния час над столицата, обясниха пред „Хоризонт“ от Пожарната. Десетина са подадените до момента сигнали  за различни произшествия, няколко подлеза в центъра на града са наводнени. Четири екипа на дирекция към Столичната община са на терен и отстраняват щетите, заяви Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция”. Бурята продължи около половин час, съпроводена с мощна гръмотевична дейност, информира БНР.

За последния половин час над района на София са регистрирани около 800 мълнии, показват данни на метеорологичните радари.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...