Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Областният управител: Украинците в Пловдив бързо намират работа и жилища
Градът Пловдив Пловдив Важно

Областният управител: Украинците в Пловдив бързо намират работа и жилища

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!
  • В момента няма нова вълна украински бежанци към Пловдив

„Подходът в нашата област е изключително добре работещ, защото е насочен към бързо започване на работа, осигуряване на здравна грижа и включване на децата в образователния процес в Пловдив и селищата от областта. Практиката показва, че при нас основната част от бежанците остават за кратко в местата за настаняване, докато започнат работа и наемат жилище в града или близките населени места от областта“, съобщи областният управител Ангел Стоев на заседание на Областния съвет по сигурност.

„Създадени са всички условия за успешната адаптация и социализация на хората, бягащи от войната. Всички институции и неправителствени организации в Пловдив работят ефективно за интеграцията и адаптацията на украинските граждани. Благодарение на общите ни усилия, бежанците имат подслон, храна и работа, а децата им са настанени в детски центрове и училища“, обясни Ангел Стоев. Той информира за проведени срещи за приобщаването на украинските граждани, в които са участвали почетният консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев и Наталия Еллис от фондация „Юкрейн съпорт енд реновейшън“, която ръководи центъра „Втори дом“ в бившата Белодробна болница.

На територията на областта са регистрирани 3163-а украинци, като през последния месец броят на дневно регистрираните е намалял рязко, съобщи директорът на ОД МВР старши комисар Димитър Балев.

Областният управител подчерта, че е създадена пряка комуникация с работодателите от Тракия икономическа зона и земеделските фирми, които имат готовност веднага да наемат работници. „Заради изострянето на конфликта, може да се появи нуждата от нови места за настаняване на бежанци и ние трябва да имаме готовност“, отбеляза Стоев. В областта има общо 86 ведомствени, общински и държавни сгради, включително и почивни станции, където могат да се настанят бежанци от районите на войната.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...