Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Прокуратурата: Майката разказала на лекарите, че хапала детето, за да го съживи
Градът Общество Пловдив Съд и Прокуратура

Прокуратурата: Майката разказала на лекарите, че хапала детето, за да го съживи

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Майката е разказала на лекарите, че детето е паднало от спалнята. За да го свести, тя го хапала.  След прегледа лекарите са установили черепно-мозъчна травма, разкъсване на белия дроб, следи от синини и ухапвания. Това съобщиха на извънреден брифинг районният прокурор Чавдар Грошев и заместник-районният прокурор  Атанас Илиев. От Районната прокуратура разкриха подробности за потресаващия случай в Пловдив на пребитото момиченце на година и 9 месеца.

Веднага било образувано досъдебно производство, а осиновителката е задържана, първоначално за 24 часа, след това за 72. Престои прокуратурата да поиска най-тежката мярка „задържане под стража“, заяви Чавдар Грошев.

Заместник-районният прокурор Атанас Илиев каза, че следствените действия започнали веднага след подаването на сигнала. “ За съжаление, състоянието на детето е критично. Изясняваме въпроса за телесната повреда на детето и механизма за нейното причиняване. Обясненията на майката са, че детето е паднало и да го свести, го била хапала. Назначихме съдебно-психиатрична експертиза на майката, за да преценим нейното психично състояние. Назначена е  съдебно-медицинска експертиза за травмите на детето. Стана ясно, че то е осиновено, проведена е и кореспонденция със социалните служби по случая, за да се установи провеждан ли е мониторинг и по какъв начин е било осиновено детето, обясни Атанас Илиев.

„Тепърва ще се установява от отливка на зъбната картина на майката дали тя е хапала детето. Може да е имало и друг човек, неин приятел, който да е бил в жилището. Това са въпроси, които изясняваме. Те ще станат ясни, когато излязат съдебно-медицинските експертизи“, каза прокурор Илиев.

Районният прокурор Чавдар Грошев посочи, че вече е образувано досъдебно производство и майката е с повдигнато обвинение и задържана за 72 часа. След като е повдигнато обвинение в качество на обвиняема майката отказва да даде обяснения по случая. Предстои внасянето в съда на искане за задържането й под стража за причиняване на тежка телесна повреда на малолетно лице в условията на домашно насилие. Законът предвижда за това престъпление затвор до 15 години.

Няма данни жената да е криминално проявена, тя е закарала детето в болницата с помощта на съсед, тъй като няма шофьорска книжка. Свидетели твърдят, че  се е грижила добре за момиченцето. Тя е работила в магазин за дрехи.

„Тежки са травмите, но трябва да се отговори на въпроса как са получени“, допълни Атанас Илиев. От прокуратурата обясниха още, че проверяват всички версии./ПловдивПрес

Още новини по темата

Повдигнаха обвинение на осиновителката на пребитото дете в Пловдив

Пребитото детенце е осиновено, майката сама го гледала

Шест пъти социалните проверявали осиновителката, детето още е в кома

Арестуваха приемна майка в Пловдив, донесла бебенце в кома в Спешното

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...