Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Зеленски: Фарсът в окупираните територии не е дори имитация на референдуми
Важно Свят

Зеленски: Фарсът в окупираните територии не е дори имитация на референдуми

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Украйна ще защитава гражданите си в контролираните от Москва региони, които според властите са гласували с огромно мнозинство за сливане с Русия, заяви във вторник президентът Володимир Зеленски.

“Ще действаме, за да защитим нашите хора: и в Херсонска област, и в Запорожка област, и в Донбас, и в окупираните в момента райони на Харковска област, и в Крим”, каза той във видеоклип, публикуван в Telegram, “Този фарс в окупираните територии не може да се нарече дори имитация на референдуми.”

Официалните прокремълски власти в четирите окупирани от Москва области на Украйна заявиха, че са победили в референдумите, които Киев и западните му съюзници обявиха за фалшиви.

По-рано Зеленски заяви пред ООН, че Украйна няма да може да преговаря с Русия след референдумите.

“Признаването от страна на Русия на псевдореферендумите за “нормални”, прилагането на т.нар. “кримски сценарий” и поредният опит за анексиране на украинска територия означава, че няма за какво да се преговаря с (настоящия) руски президент”, каза той във видеопослание на заседание на Съвета за сигурност на ООН, “Пред очите на целия свят Русия провежда откровен фарс, наречен “референдум”, на окупираната територия на Украйна.”

По думите на украинския президент “хората са принудени да попълват някакви документи за телевизионна снимка под дулата на оръжия. Цифрите на предполагаемите резултати от псевдореферендума са изготвени предварително”.

В три от четирите окупирани области, в които Русия незаконно провежда референдуми за анексиране, бяха обявени мащабни победи на желаещите да се присъединят към нея./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...