Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Крумово решава за нова детска градина, Павел Михайлов свиква Общо събрание
Важно Регион Родопи

Крумово решава за нова детска градина, Павел Михайлов свиква Общо събрание

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов свиква, по своя инициатива, Общо събрание на населението на село Крумово по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Местният референдум трябва да отговори на въпроса дали хората са съгласни да бъде изградена детска градина в част от УПИ II- Парк от кв.4 по регулационния план на село Крумово, община Родопи, при спазване на всички нормативни изисквания.

Събранието е насрочено за днес от 18:00 часа в двора на ОУ „Христо Ботев“ в селото. Регламентът предвижда регистрацията да започне час по-рано – в 17:00 часа. При липса на кворум, когато в посочения час не са се явили посоченият в Закона минимално изискуем брой граждани, събранието се отлага с един час, след което се провежда с онези, които присъстват.

В Общото събрание право на глас имат всички граждани с избирателни права, които имат постоянен или настоящ адрес в село Крумово.

Сградата на детска градина “Снежанка“ е силно амортизирана, има недостиг на места, липсва пространство за обособяване на яслена група, а децата в предучилищна възраст са разделени в сградата на градината и училището в селото. Освен това групите са смесени, което пречи на педагогическата работа.

Това налага построяването на нова детска градина в село Крумово. Поради невъзможността сградата да се построи със средства от общинския бюджет , е необходимо да се кандидатства за държавно финансиране.

„От резултата от Общото събрание на населението зависи дали да продължи работата по изготвяне на технически проект, с който община „Родопи“ да кандидатства за финансиране от държавата. Да осигурим спокойствие и безгрижно детство на нашите деца, в нашите населени места“, призова кметът Павел Михайлов./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...