Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Прокуратурата: Зъбната отливка от майката съвпада със следите от ухапвания по тялото на детето
Пловдив Съд и Прокуратура

Прокуратурата: Зъбната отливка от майката съвпада със следите от ухапвания по тялото на детето

Атанас Илиев, кадър: bTV
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Ухапванията по тялото на пребитото двегодишно момиченце са извършени от майката Анка Михайлова. Взета е  отливка от зъбите на 41-годишната жена и следите съвпадат.

Прокуратурата привлече като обвиняема осиновителката на малката Севда. Детето беше настането в УМБАЛ „Свети Георги“ и продължава да е  в кома, а лекарите са борят за живота му.

Здравословното състояние на детето продължава да е тежко. То е прието с черепно-мозъчна травма, разкъсан бял дроб, синини и следи от ухапвания.

Зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев обясни пред bTV, че осиновителката е хапала момиченцето по скулата, ръцете, крачетата и едното рамо.

„Продължават действията по разследваноте. състоянието на детето не е променено и остава критично. През последните часове се изготвя експертизата по отношение на следите от зъбите. Взета е отливка от зъбите на майката, отливката е наложена, а следите съвпадат. Майката е обяснила пред медиците, че детето паднало от леглото, тя се опитвала да го свести, като го е хапала. назначихме комплексна психиатрична експертиза, чието заключение ще излезе днес. Вчера бе разпитан и още един медик – четвърти свидетел по делото. Той е извършил първоналечен преглед, становището му е, че такива телесни повреди от падане е невъзможно да бъдат получени“, каза той.

По думите му майката е асоциална, не е допускала никой в жилището, отглеждала е сама момиченцето. От извършения оглед не са установени следи за присъствието на друг човек в апартамента.

Очаква се днес Районният съд в Пловдив да гледа мярката за неотклонение на 41-годишната Анка Михайлова, обвинена за домашно насилие над малолетната си осиновена дъщеря.

Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 3 до 15 години затвор./ПловдивПрес

Още новини по темата

Прокуратурата: Майката разказала на лекарите, че хапала детето, за да го съживи

Пребитото детенце е осиновено, майката сама го гледала

Арестуваха приемна майка в Пловдив, донесла бебенце в кома в Спешното

Повдигнаха обвинение на осиновителката на пребитото дете в Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...