Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Славчо Атанасов: Следете внимателно сесията в петък на 30 септември!
Важно Мнения Община Пловдив Пловдив Важно Район Северен

Славчо Атанасов: Следете внимателно сесията в петък на 30 септември!

Славчо Атанасов
Славчо Атанасов
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Назаем от Славчо АТАНАСОВ, бивш кмет на Пловдив

Приятели, следете внимателно общинската сесията в петък на 30 септември. Там на общинските съветници ще се предложи да бъде закупена зала „Строител“, построена още по времето на социализма, за баснословната сума от 6 милиона лева !? Една конструкция сериозно вече компрометирана. И до ден днешен продължавам да смятам, че тази зала е собственост на община Пловдив. С мандата ми на кмет водехме дела за нея, но съдът реши друго.

Не е за първи път, когато българският съд се произнася, меко казано със странни решения. Понякога висшият съд ражда висша несправедливост. Казва го не кой да е, а самият Квинталиан, един от великите юристи в историята на човечеството.

Така че, когато е засегнат обществен интерес в полза на частен, си позволявам да коментирам съдебни решения. Сега, същата зала се предлага община Пловдив да я закупи на една баснословна цена. В същото време „Колодрума“, за която платихме над 60 милиона, през голяма част от годината е празна и работи на сериозна загуба, която всички ние плащаме. В добавка ще кажа, че ще са необходими сериозни средства за реновиране на новата-стара „придобивка“ на Община Пловдив.

В петък всичко ще е в ръцете на бащиците на града, нашите общински съветници. Сред тях има сериозни бизнесмени. Бих задал обаче въпроса на всички съветници (всеки от тях е с престижна професия), те биха ли дали цели 6 милиона лева свои пари за подобна зала и колко години биха чакали да възвърнат инвестицията си. Надявам се, че от общината ще кажат, че има социален момент и спортът трябва да се развива. Напълно съм съгласен. Но сега, при наличните зали в града, те не са напълно ангажирани, а съвсем скоро ще започне да функционира и зала „Дунав“. Дано в петък общинските ни съветници мислят като истински стопани на града ни!

 

Още

Зико предлага община Пловдив да купи спортна зала „Строител“ за 6 млн.лв.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...