Новини от Пловдив » Градът » Махат кръговото до Водната палата чак догодина
Градът Община Пловдив Пловдив Важно Район Централен

Махат кръговото до Водната палата чак догодина

Община Пловдив няма да бърза с премахването на кръговото кръстовище до Водната палата. Движението там няма да бъде спряно напълно, а кръгът ще бъде премахнат едва догодина, съобщава зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. До дни започват строителните дейности в източната част до Водната палата, като платното няма да бъде затворено изцяло и в западната му част ще има движение.

Обявеното начало на пробива повдигна доста критики за намерението на общината да направи сложна организация на движението в района, което ще доведе до сериозни проблеми с трафика. Вчера от администрацията обявиха, че ще затворят булевард „Марица – Юг“ от булевард „Цар Борис Трети – Обединител“ до улица „Никола Войводов“.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов отправи критики към проекта като цяло и се усъмни в неговата ефективност. „Аз самия проект все още не съм  видял“, коментира още Стаменов. „Решението за отпадането на левия завой на второто ниво на кръстовището е предложение на изпълнителя, след анализ на движението в района. Проектът за пробива е на инженеринг и още преди три месеца е предаден в общината. Всеки, който иска, може да го види“, отвърна Райчев на атаките на районния кмет Стаменов. „Проектът е малко конфликтен и в преносния, и в буквалния смисъл, заради близостта до река Марица. По-голямата част от пловдивчани го приемат. Чакаме строителното разрешение да влезе в сила. Проектът ще бъде обсъден на обществен съвет“, съобщи още Райчев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...