Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Махат кръговото до Водната палата чак догодина
Градът Община Пловдив Пловдив Важно Район Централен

Махат кръговото до Водната палата чак догодина

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Община Пловдив няма да бърза с премахването на кръговото кръстовище до Водната палата. Движението там няма да бъде спряно напълно, а кръгът ще бъде премахнат едва догодина, съобщава зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. До дни започват строителните дейности в източната част до Водната палата, като платното няма да бъде затворено изцяло и в западната му част ще има движение.

Обявеното начало на пробива повдигна доста критики за намерението на общината да направи сложна организация на движението в района, което ще доведе до сериозни проблеми с трафика. Вчера от администрацията обявиха, че ще затворят булевард „Марица – Юг“ от булевард „Цар Борис Трети – Обединител“ до улица „Никола Войводов“.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов отправи критики към проекта като цяло и се усъмни в неговата ефективност. „Аз самия проект все още не съм  видял“, коментира още Стаменов. „Решението за отпадането на левия завой на второто ниво на кръстовището е предложение на изпълнителя, след анализ на движението в района. Проектът за пробива е на инженеринг и още преди три месеца е предаден в общината. Всеки, който иска, може да го види“, отвърна Райчев на атаките на районния кмет Стаменов. „Проектът е малко конфликтен и в преносния, и в буквалния смисъл, заради близостта до река Марица. По-голямата част от пловдивчани го приемат. Чакаме строителното разрешение да влезе в сила. Проектът ще бъде обсъден на обществен съвет“, съобщи още Райчев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...