Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » МВР: Цената на един глас расте – между 50 и 100 лв.
България Важно ИЗБОРИ 2022

МВР: Цената на един глас расте – между 50 и 100 лв.

Иван Демерджиев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

МВР няма да допусне порочни практики, които да опорочат предсрочните избори на 2 октомври. В това увери служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Цената на един глас расте и варира между 50 и 100 лева. Лавинообразно нарастват сигналите към МВР за изборните нарушения.

Той посочи, че е засилен интензитетът на работа по оперативна линия и специални разузнавателни средства. Тази работа била замерена в някои областни дирекции и работата с криминалния контингент се засилила много, отчете Демерджиев.

Сигналите за изборните престъпления на този етап са по-малко в сравнение с преди години, като МВР реагира на всеки сигнал, увери министърът. Проверяват се всички сигнали интензивно и внимателно. Има нови схеми по линия на корпоративния вот, като манипулацията за вота е предимно в бедни райони и със заболели хора, нямащи големи финансови възможности, обясни служебният вътрешен министър.

Демерджиев не очаква работата на МВР да приключи на 2 октомври – тя ще продължи и в следващите дни. Доверието в МВР е нараснало. Има подаден сигнал от ГЕРБ за купуване на гласове от страна ДПС, потвърдиха на брифинга. За първи път в последните 4 избора има такъв сигнал в МВР, изтъкна Демерджиев.

МВР работи в интерес на демокрация и хората. Полицията ще вземе незабавни мерки там, където има данни за извършено престъпление на изборните права, каза още Демерджиев.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров посочи, че от 19 август от 28 септември са проведени над 97 полицейски спецоперации на територията на цялата страна. В полицейските операции са участвали още и държавни горски стопанства, НАП, митниците и БАБХ.

В хода на операциите са установени над 550 престъпления, над 420 са досъдебните и бързите производства. 446 души са задържани в хода на полицейските операции, 114 са обявени за общо държавно издирване. Съставени са около 1250 предупредителни протока.

МВР има получени 250 сигнала, свързани с нарушаване на изборните права. Образувани са 50 досъдебни производства.

На територията на страната текат полицейски операции за купуване на гласове. Има извършени престъпления и задържани души, като полицейските операции за купуване на гласове ще продължат до 3 октомври.

По време на брифинга на МВР от Върховна касационна прокуратура (ВКП) съобщиха обобщената информация за образуваните преписки и досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите. От началото на предизборната кампания (02.09.2022 г.) до 10,00 часа на 30.09.2022 г. са образувани 44 досъдебни производства, 333 преписки, по 181 от които е постановен отказ от образуване на досъдебно производство, поради липсата на достатъчно данни за извършено престъпление.

По апелативни райони досъдебните производства, свързани с изборите за 48-ото Народно събрание, са разпределени както следва: АП-София – 19, АП-Пловдив – 5, АП-Варна – 9, АП-Велико Търново – 6, АП-Бургас – 5./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...