Новини от Пловдив » Мнения » Путин: Русия е цяла цивилизация и няма да живее по фалшивите правила на Запада
Мнения

Путин: Русия е цяла цивилизация и няма да живее по фалшивите правила на Запада

Руският президент Владимир Путин подписа днес договорите за присъединяване към Русия на четирите окупирани украински територии Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. На церемония в Кремъл Путин заяви, че Москва ще защитава четирите анексирани територии с всички налични средства. Той призова Украйна да седне на масата за преговори за мир, но подчерта, че няма да обсъжда връщане на присъединените територии, като по този начин даде начало на нов етап в ескалацията на конфликта.

Руският президент се появи в Георгиевската зала в Кремъл с известно закъснение за дългоочаквана реч, за която там се бяха събрали членове на правителството, депутати, представители на руския политически елит и на църквата, предаде Франс прес.

Ето и основните акценти в половинчасовото му слово:

„Днес подписваме договори за приемане в състава на Русия на Донецка народна република, Луганска народна република, Запорожка област и Херсонска област. Сигурен съм, че Федералното Събрание ще подкрепи конституционните закони за приемане и образуване в Русия на четири нови региона, четири нови субекта на Руската Федерация, защото това е волята на милиони хора.
Това, разбира се, е тяхното право, неотменното им право, което е затвърдено в първия член на Устава на ООН, където директно се казва за принципа на равноправието и самоопределянето на народите. Ще повторя – това е неотменното право на хората, то е основано на историческото единство, в името на което са побеждавали поколения наши предци, тези, които от ранните години на Древната Рус през векове са създавали и защитавали Русия.
Зад избора на милиони жители на Донецка и Лугнаска народни републики, Запорожка и Херсонска област стои нашата обща съдба и хилядолетната ни история. Тази духовна връзка хората са я предавали на децата си и внуците. Въпреки всичките изпитания те са пренесли през годините любов към Русия. И това чувство никой не може да унищожи в нас. Ето затова и по-възрастните поколения, и младежта – тези, които са родени вече след трагедията на разпада на Съветския съюз, са гласували за нашето единство, за общото ни бъдеще.“

Относно проблемите със „Северен поток“, руският президент каза:

„Англосаксонците са преминали от санкции към диверсии по международните газопроводи „Северен поток“ през Балтийско море. Нали за всички е очевидно за кого е изгодно това. За когото е изгодно, тъкмо той го е направил, разбира се“, каза Путин.

Той разкритикува „диктатурата на САЩ, изградена върху груба сила, юмручно право“. Оттук по думите му идва притежанието на стотици военни бази по цял свят, разширяването на НАТО и опитите за създаване на нови военни алианси от страна на Вашингтон. „Диктатурата на Запада е насочена срещу всички общества, тя изцяло отрича човека, вярата и ценностите, придобивайки черти на сатанизъм. Разпространяваната днес по цял свят русофобия е расизъм – именно расизъм е безапелационната убеденост на Запада, че неговата цивилизация, неолибералната култура е неоспорим образец за целия свят. Колониалната политика на Запада в миналото е противоречаща на човешкото естество, на правдата, свободата и справедливостта.

Русия е велика хилядолетна държава, страна, представляваща цяла цивилизация и няма да живее според нагласените и фалшиви правила, които западните страни натрапват на другите“, подчерта Владимир Путин.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...