Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Кметът на Пловдив: НИНКН живеят в друго измерение
Градът Култура Мнения Пловдив Пловдив Важно

Кметът на Пловдив: НИНКН живеят в друго измерение

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Направо съчувствам на господин Димитър Георгиев. Три екипа са работили, 9 проекта представят, но хората от НИНКН са в друго време. Те живеят в друго измерение. Те не работят с нашите времеви ресурси. Направо му изказвам съчувствие на човека, защото това е и паричен ресурс – той го е вложил навремето, опитва се нещо да направи хубаво и виждате какво се случва“. Това коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров по повод казуса с археологическите находки до понеделник пазара, известни като „дупката“. Темата беше повдигната от собственика на имота Димитър Георгиев пред бившия министър на културата Вежди Рашидов.

Здравко Димитров съзря аналог с „дупката“ във Варна. „Аз съм един от малкото кметове, който е с лице към проблема. Едно от първите обществени обсъждания на този проект беше тук, в залата на Общински съвет – Пловдив“, подчерта Здравко Димитров.

Кметът изрече тези думи в разгара на един друг дебат – за бъдещето на Тютюневия град, където НИНКН и настоящият директор арх. Петров имат важна роля. Двамата с половинката му арх. Бакалова упорито стопират всякаква инициатива там, а сградите една по една се рушат и създават опасност за живота и здравето на хората.

Кметът на Пловдив изрази голямо съжаление, че в наше време няма хора като Димитър Кудоглу. „След толкова години той пак помага на града – починал е преди повече от 100 години. Ето, предоставихме болницата на бежанците от Украйна. За съжаление няма такива възрожденци, няма такива меценати, със сърца. Само може да се възхищаваме и да правим нещо, което е много далече от това, което те са правили“, каза кметът Здравко Димитров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...