Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Подмениха ли пробата на 18-годишния Жечко, убил млада жена с джипа си?
България Важно Инциденти Съд и Прокуратура

Подмениха ли пробата на 18-годишния Жечко, убил млада жена с джипа си?

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!
  • „Мистериозно“ джипът с доказателствата изгоря на паркинг на МВР

Шуменският окръжен съд пусна под “домашен арест” 18-годишния Жечко Кюркчиев, заподозрян, че под въздействието на наркотици предизвика тежка катастрофа, при която загина 22-годишно момиче. Инцидентът стана на 28 септември вечерта в центъра на града, на кръгово кръстовище на булевард “Цар Симеон Велики”.
При катастрофата е пострадало и друго момиче от блъснатата кола, което е настанено в болница със средно тежка телесна повреда.

От прокуратурата настояваха да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”, а двамата адвокати на Кюркчиев, както и самият той – “домашен арест”.
По време на делото стана ясно, че Кюркчиев е управлявал колата си с 93,8 при разрешени 50 километра в час.
Според двамата адвокати на Кюркчиев, преди пътното произшествие младежът е бил на зъболекар, който му е поставил упойка.

Множество неизвестни, обаче, съпровождат случая: при полева проверка на местопроизшествието, непоследствено след катастрофата, полицаите установяват, че младежът дава положителна проба за наркотици, която реагира на проба на амфетамини. Пред съда, обаче, пробата изненадващо изчезва и е заместена с друга, от лаборатория на ВМА-Варна, която дава становище, че в кръвта на младежа не е имало наличие на наркотици.

Шокиращ е и фактът, че автомобилът, с който Кюркчиев предизвиква катастрофата, и който след нея бива оставен на охраняем паркинг на МВР за снемане на допълнителни доказателства, изненадващо се “самозапалва”, като така са заличени ключови доказателства.
Под постове с новината за смъртта на младото момиче в социалните мрежи се коментира усилено, и че един от адвокатите на шофьора, убил момичето – Ивайло Йорданов, е съпруг на съдийка от Окръжния съд в града, а другият му адвокат – Ивайло Тошев, е син на бивш шеф на полицията в Шумен, като все още имал връзки там.

Заради многото спорни моменти след катастрофата, за много шуменци е загадка дали ще има справедливост в съдебния процес. Това личи от стотиците коментари под статии и постове.

От БГНЕС са потърсили за коментар и говорителя на Главния прокурор Иван Гешев – Сийка Милева, която коментира, че делата вече ще бъдат две:

по случая с катастрофата, и още едно – за “самозапалилия” се автомобил на охраняемия паркинг.
“От името на ръководството на Прокуратурата на Република България изказвам съболезнования на близките на загиналото 22-годишно момиче, което загуби живота си твърде рано при пътнотранспортно произшествие в Шумен.
Колегите от Шумен заявиха, че с оглед обективно и безпристрастно разследване, делата ще бъдат иззети от разследващи полицаи при Областна дирекция на МВР-Шумен, и ще предложат на главния прокурор да ги възложи на следователи от Национална следствена служба.
Без никакво съмнение в работата на колегите ни от Окръжна прокуратура-Шумен и при индикации за проблеми в други правоохранителни органи, ще бъде извършена и преценка дали друга, равна по степен, прокуратура да осъществи ръководството и надзора върху делата”, допълни Милева.

Още

Гешев за освободения младеж, който уби с кола млада жена: Бесен съм, трудно ми е да опиша какво изпитвам!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...