Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Русия арестува директора на АЕЦ „Запорожие“
Войната в Украйна Свят

Русия арестува директора на АЕЦ „Запорожие“

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Русия арестува генералния директор на украинската Запорожка АЕЦ, която се контролира от Москва, съобщи украинската ядрена агенция Енергоатом.

Игор Мурашов беше задържан от “руски патрул” на път от централата към контролирания от Москва град Енергодар, каза шефът на Енергоатом Петро Котин в изявление в социалните медии. Той каза, че автомобилът на Мурашов е бил спрян, изведен е от колата и “със завързани очи е отведен в неизвестна посока”.

“Мурашов носи основната и изключителна отговорност за ядрената и радиационна безопасност на Запорожката централа”, добави Котин.

Атомната централа се намира в контролираната от Русия територия на украинската Запорожка област, която Русия в петък анексира заедно с три други територии в Украйна: Донецк, Луганск и Херсон.

Обстрелът около централата предизвика призиви от Киев и неговите западни съюзници за демилитаризиране на районите около ядрените съоръжения в Украйна. Мониторингов екип от ООН посети Запорожие в началото на септември, докато Русия и Украйна се обвиняваха взаимно за обстрели в района на инфраструктурата на АЕЦ-а.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...