Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Украинците влизат в Лиман, 5 хил. руснаци са обръжени (ВИДЕО)
Важно Войната в Украйна Свят

Украинците влизат в Лиман, 5 хил. руснаци са обръжени (ВИДЕО)

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Украинските сили са обкръжили около 5 хил. руски войници в окупирания от Русия Лиман, в района на Краматорск в Донецк. Това става ден, след като регионът беше анексиран от Москва.

Украинските сили са влезли в село Ставки, което е в съседство с Лиман, заяви Сергей Череватий, представителят на Източната група войски. “Руските войски в района на Лиман са обкръжени. Освободени са селищата Ямпил, Новоселовка, Шандриголово, Дробишево, Ставки.

Там продължават мерките за стабилизиране. Освобождаването на Лиман е важно, защото е още една стъпка към освобождаването на Донбас. Това е възможност да се отиде по-нататък до Кремина и Северодонецк“, каза Череватий.

Той добави, че има много убити и ранени, но не може да даде повече подробности, отбелязвайки, че “операцията все още не е приключила“.

Русия използва Лиман като логистичен център за своите операции в региона и ако украинците успеят да си го върнат, това ще отбележи най-значимата печалба на страната след успешната ѝ контраофанзива в североизточната област Харков миналия месец.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...