Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Панчо Благоев от Банкок: Гласувайте и заради нас!
Важно ИЗБОРИ 2022 Свят

Панчо Благоев от Банкок: Гласувайте и заради нас!

Панчо Благоев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Гласувайте и заради нас, които сме лишени от това право в чужбина, призова пловдивският журналист Панчо Благоев, бивш зам.-главен редактор на в-к „Марица“. Панчо от години живее в столицата на Талйанд – Банкок, но там няма българско посолство от над 10 години, няма и избирателни секции, въпреки, че има много българи в кралството.

Ето какво написа Панчо във фейсбук от далечен Тайланд.

Изборният ден в Банкок…
Това разбира се е шега, в Тайланд изборна секция няма За държавата ни българите, които пребиваваме тук не съществуваме. В сайта на Външно няма опция за разкриване на изборна секция в Тайланд, дори и да се съберем 40 бг граждани, както е по закон. Виж в съседен Лаос и Камбоджа, където я има един файтон българи я не, може. Може и в Сингапур, там поне не ни искат визи.
Бг посолство в Тайланд няма, закриха го преди 10 години. За елементарна консулска услуга, легализация на документи, смяна на паспорт, шофьорска книжка и пр. от Външно министерство те съветват да хванеш самолета за Ханой или Джакарта, където има бг представителства. И тъй като сме извън Шенген и „братски“ Виетнам, и Индонезия ни искат визи..
Някой беше казал, че България е там, където има и един българин. Звучи ми като шега, тъпа шега…
И накрая една молба: Гласувайте, не оставяйте крадливата шайка да определя съдбата ви, вашата и на вашите деца. Гласувайте, всеки според своите убеждения. Гласувайте и заради нас!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...