Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Павел Михайлов: Ремонтите в община „Родопи“ вървят с пълна сила и в срок
Важно Регион Родопи

Павел Михайлов: Ремонтите в община „Родопи“ вървят с пълна сила и в срок

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Новата работна седмица започна динамично за кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов. Още рано сутринта в понеделник той инспектира монтажа на новите съоръжения за игра, които вече радват малките възпитаници на детска градина „Пролет“ в село Първенец. Михайлов беше придружен от ресорния заместник-кмет Борислав Инчев, кмета на селото Ренета Плевнелиева и директора на детската градина Мария Запрянова.

В двора на детската градина са поставени 5 уреда, които ще осигурят безопасна игра на малчуганите. Част от тях са комбинирани и са с образователна цел.

Вече работи и обновеният кухненски блок на детското заведение. Освен ремонта той е преоборудван и с нова техника.

Скоро ще бъде възстановена и млечната кухня в село Първенец, видя кметът Павел Михайлов. Помещението, което вече е реконструирано се намира в двора на детската градина, а достъпът до него е напълно улеснен, след като общината вложи средства в преасфалтиране на улица „Гладстон“.

„Грижата за децата и тяхното пълноценно развитие е сред най-важните приоритети за нас, като ръководство. За млечната кухня е извършено преустройство на помещението, като проектът е съобразен с всички съвременни изисквания по отношение на устройването и изискванията за подобни обекти“, коментира кметът Павел Михайлов.

Един от най-големите улични ремонти за това лято в Първенец е почти на финала. След подмяна на водопроводната мрежа, тротоарната настилка и положени нови бордюри, улица „Симеон“ е готова за асфалтиране.

„За жителите на селото улица „Симеон“ е изключително важна. Десетилетия обаче бяха нужни, за да са отделят средства за подмяна на водопроводната инфраструктура. Осигурихме парите, поставихме нов водопровод и улицата е напълно преобразена“, каза кметът Павел Михайлов. „При хубаво време полагането на нов асфалт ще започне до дни“, увериха пък строителите.

Обиколката на Михайлов продължи в село Марково, където започна полагането на маркировката по новоасфалтираните улици „Чайка“ и „Цар Самуил“. Заедно с Михайлов беше и кметът на селото Десислава Терзиева.

Двамата инспектираха и строителните дейности на най-мащабния ремонт за тази година – реконструкцията на улица „Източна“. Работи се по полагане на канализационната мрежа, 2/3 от осветлението вече е изградено . Според проекта на 39 стоманени стълба ще бъдат поставени икономични LED осветителни тела на височина 8 метра. Положен е и част от първия пласт от асфалтовата настилка върху 1/3 от трасето. Строителството продължава с изграждане на водопровода и бордюрите.

„Най-важното за нас е обектът да получи положителна оценка от гражданите и гостите на Марково, защото всички работим за създаването на по-добри условия на живот за хората, облагородяването и развитието на нашите населени места“, коментира кметът Павел Михайлов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...