Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Руснаци избили конвой с цивилни, сред тях и 13 деца
Важно Свят

Руснаци избили конвой с цивилни, сред тях и 13 деца

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в Харковска област са започнали наказателно производство за руско нападение срещу колона от цивилни автомобили, извършено в края на септември.

Това написаха в Telegram от пресслужбата на Главната дирекция на Националната полиция в Харковска област, цитирани от “Укринформ”.

“В края на септември окупаторите унищожиха колона от цивилни автомобили на пътя между окупирания Сватов в Луганска област и освободения Купянск в Харковска област.

Има жертви – следователи документират военни престъпления на Руска федерация”, се казва в съобщението.
По предварителни данни, загиналите са 24 души, сред които 13 деца. Общият брой на жертвите в момента се уточнява.

Съответните данни са внесени в Единния регистър на досъдебните разследвания по част 2 на член 438 (нарушение на законите и обичаите на войната) от Наказателния кодекс на Украйна. Санкцията на този член предвижда лишаване от свобода за срок от 10 до 15 години или доживотен затвор.В края на септември стана ясно, че в района на Харков украинските служители на реда са открили 18 места, където руските нашественици са изтезавали украинци и са идентифицирали 1000 руски военни престъпници.

Според разследване на ООН от правни експерти, има данни, че

руснаци са изнасилвали и измъчвали деца в Украйна, извършили са голям брой екзекуции и са извършили други военни престъпления.
В последната седмица украинските власти откриват множество масови гробове край Изюм, след като си върнаха този град. Множество са сравненията между Изюм и Буча.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш поиска Международният наказателен съд (МНС) да може да разследва предполагаемото клане в източния украински град Изюм./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...