A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Градът » В район „Южен“ с няколко инициативи в Световния ден за защита на животните
Градът Пловдив Район Южен

В район „Южен“ с няколко инициативи в Световния ден за защита на животните

С няколко инициативи отбелязаха Световния ден на животните в район „Южен“. Терепавтичното куче Атос от порода Бобтейл посети децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, който се намира в „Южен“. Атос е един от четирите бобтейла на семейство Костадинови. Те разказаха на децата за неговите братя и майка му Мон, както и за грижите, които се полагат ежедневно за кучетата.

„Всички те са много добри, но днес избрахме да дойдем с Атос, тъй като е най-кротък и любвеобилен“ – сподели Велислава Костадинова.

Децата отначало плахо поглеждаха към кучето, поради размера му и пухкавата му козина, но с терапевтични си умения, той скъси дистанция, не пропусна да ги целуне и да се качи дори и на люлеещия се стол в двора.

По-късно през деня инж. Евтимия Първанова-еколог към район „Южен“ изнесе открит урок в 5.Б клас в СУ “Константин Величков“ с класен ръководител Диана Димитрова.Всички ученици получиха книжка „Осинови супергерой“ с комикси, в която главните герои са кученцата от общинския приют–Пловдив: Алекс, Бен, Флавио, Арчи, Хоуп, Зоро и др., които чакат своите „мама и тате“.

През следващите дни предстои да бъдат изнесени открити уроци и в другите училища в района.
В края на работния ден, зам.-кметът на „Южен“ Атанаска Тунтова връчи две награди във връзка с провеждането на инициативата „Регистрирай куче и спечели награда-2022“, организирана от дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към община Пловдив.

Електронната система за административна регистрация на домашните кучета, отглеждани в Пловдив, генерира два номера в район „Южен“ на средно азиатската овчарка Айда и на немската овчарка Чапрак.

„Честит празник! Благодарим ви, че се грижите за вашите домашни любимци и за това, че сте отговорни да регистрирате своя домашен любимец. Пожелавам ви много здраве, взаимна обич и топлина.“ – поздрави Атанаска Тунтова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...