Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » На вниманието на „Градини и паркове“: Огромен клон е паднал върху алея в „Смирненски“
Градът Инциденти Пловдив Пловдив Важно

На вниманието на „Градини и паркове“: Огромен клон е паднал върху алея в „Смирненски“

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Огромен клон от старо дърво е паднал върху пешеходната алея в междублоковото пространство на улиците „Звезда“ и „Вечерница“ в квартал „Христо Смирненски“, видя читател на ПловдивПрес.

Клоните буквално са барикадирали алеята, по която не може да се минава и блокират целия парк. Не е ясно кога огромният клон се е отчупил, но при оглед отблизо се вижда, че е стар и сърцевината му е проядена.

За щастие няма видими следи някой да е пострадал при инцидента.

По обед на мястото нямаше много минувачи, но хората заобикаляха блокираната пешеходна зона и се чудеха защо няма работници от общинското предприятие „Градини и паркове“, които да премахнат блокадата.

„Виждаме ги от време на време да работят, но сега сигурно не знаят, че е паднало. Тук специално санитарна сеч не са правили“, коментира преминаваща съседка. Жената се оплака, че през летните горещини тревните площи не са косени редовно и са оставени без грижа да изсъхнат. „И сега, като духне малко вятър, се вдигат облаци прах, които трябва да дишаме, а тук има майки с деца и възрастни хора по пейките“, недовлона е жителката на квартала.

Годишният бюджет на „Градини и паркове“ надхвърля 12 милиона лева и основната им задача като общинско предприятие е да се грижат за доброто състояние на тревните площи в града. Санитарната сеч също е тяхно задължение, за да се избегнат подобни инциденти със стари дървета, при които е възможно да пострадат хора, особено в паркови пространства, като това междублоково пространство в „Смирненски“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...