Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Община Пловдив получи държавни имоти за разширението на ,,Голямоконарско шосе“
Градът Общество Пловдив

Община Пловдив получи държавни имоти за разширението на ,,Голямоконарско шосе“

Голямоконарско шосе
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Община Пловдив получи държавни имоти за разширението и реконструкцията на ,,Голямоконарско шосе“. Правителството обяви имоти публична държавна собственост за частна държавна собственост и ги прехвърли на община Пловдив за разширението и реконструкцията на ,,Голямоконарско шосе“.

Реализацията на проекта е с цел повишаване пропускателната способност на една от най-натоварените входно-изходни артерии на град Пловдив и основна пътна връзка с автомагистрала „Тракия“. Общината разполага с необходимите финансови средства за управление и поддържане на имотите.

Обществената поръчка за избор на изпълнител за ремонта на „Голямоконарско шосе“ е в ход, а трима кандидати са подали оферти.

ПловдивПрес припомня, че прогнозна стойност на проекта е близо 19 млн. лева с ДДС. Ще се изпълнява реконструкция и разширение на Голямоконарско шосе, в обхвата на община Пловдив от бул. „Дунав“ до землищната граница с община Марица (до транспортен възел Царацово). Общата дължината на пътния участък е 1,260 километра. Според договора  строително-ремонтните дейност трябва да приключат за 24 месеца или 2 години.

Проектът включва разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, ново кръгово кръстовище.

Предвидено е и да се изградят канализационни връзки за нови улични отвори, монолитни отводнителни улеи и отводнителни бордюри. Ще бъдат изградени нови дъждоприемни и ревизионни шахти, трябва да се положат  нови водопроводни и канализационни тръби, тротоарни спирателни кранове и пожарни хидранти. Заложено изграждане на напоителна система, ще се подмени съществуващото осветление с нови LED лампи./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...