Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Осъдиха бивш служител на ДАНС за подкуп
Карлово Пловдив Пловдив Важно Регион Съд и Прокуратура

Осъдиха бивш служител на ДАНС за подкуп

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Едногодишна условна присъда и глоба от 2000 лева получи бившият служител на ДАНС в Пловдив за поискан и взет подкуп от земеделски производител от Карлово. През септември миналата година 50-годишният служител поискал от фермера 1000 лева, а впоследствие и още 750 лева, за да не докладва разкрити нарушения от страна на земеделеца.

Служителят на ДАНС се срещнал с бизнесмена в карловското село Ведраре и му заявил, че спрямо него се води проверка за нарушения като земеделски производител, има събрани материали, нещата са много сериозни и може да се стигне до арест. За да бъде предотвратено задържането и по-нататъшно разследване, поискал парите. Малко след предаването им той е бил задържан от служители на МВР.

Присъдата е по бързото съдебно производство, след като обвиняемият направи признания. Наказанието е с 3-годишен давностен срок. Мъжът е лишен и от правото да заема държавна длъжност в сферата на националната сигурност за срок от 1 година. Наказанието не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд в законовия 15-дневен срок.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...