Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство

Соломон Паси
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Соломон Паси потвърди пред БНР, че е готов да съдейства в преговорите за формиране на евроатлантическо правителство.

„Заявявам и пред обществото, и пред участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно и безкористно, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това. Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил“, обяви той.

Както вече стана ясно, вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи контактна група за съставяне на новото правителство, а в нея да участват политици като като Росен Плевнелиев и Соломон Паси, които да бъдат модератори.

Президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, потвърди, че е приема поканата на Бойко Борисов и добави, че групата ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание.

„Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата“, обясни още Плевнелиев.

„Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения“, добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...