Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Стефан Янев: Ще разговаряме с ГЕРБ, смисълът на политиката е в диалога
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Стефан Янев: Ще разговаряме с ГЕРБ, смисълът на политиката е в диалога

Стефан Янев
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„Български възход“ ще се отзове на поканата на ГЕРБ за разговори. „Смисълът на политиката е в диалога и търсенето на решения. Предложението на ГЕРБ е достойно за уважение. С всичките модалности на това как точно ще се провеждат видовете разговори, ще отговорим реципрочно. Ще изпратим наши представители за участие в такъв тип разговори – диалог за търсене на решение. Политиката е изкуството на възможностите. Наше задължение е да участваме във всички възможни формати така, че да търсим решение. Бих направил всичко, което е в интерес на българските граждани. “, заяви в интервю за „Лице в лице“ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

Той заяви, че няма партия, с която „Български възход“ не би водила разговори. „Бихме могли да водим диалог с всички. Разговор и диалог с всички“, посочи лидерът на „Български възход“.

На въпрос дали биха подкрепили правителство на ГЕРБ, въпреки че от партията на Борисов искат България да изпрати оръжие на Украйна, Янев отговори: „Разбира се, ние и в момента изпращаме оръжие на Украйна. Като бизнес и в момента го изпращаме. Като държава има решение на 47-ия парламент това да не се прави. От самото начало говорим паралелно от действителността. Не виждаме лидерството на ЕС и лидерството в България. Оръжие дават тези, които имат“, коментира той.

„Ако реално тръгваме на война с режима на Путин и управлението на Руската федерация, трябва да го направим съзнателно. Ако това е взето като политическо решение, всички сме в окопите, но не това е разговорът, който имаме в нашата политическа обстановка“, смята Стефан Янев. Въпреки това, той не смята, че това ще е първият въпрос, който ще бъде поставен в парламента.

Според него, инфлацията е дошла най-вече, защото икономиките на Европа и света бяха затворени близо 2 години. „Напечатаха се много пари, които бяха пуснати в обращение“, уточни Стефан Янев.

„Няма да предложим правителство на малцинството в третия мандат, това просто е теоретично възможно. От самото начало говоря, че присъствието в политиката е търсене на възможни решения“, коментира още лидерът на „Български възход“./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...