Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Уволненият от БАБХ проф. Христо Даскалов: Връщането на корупционните схеми започна
България Важно

Уволненият от БАБХ проф. Христо Даскалов: Връщането на корупционните схеми започна

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Уволненият изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните проф. Христо Даскалов излезе с позиция във връзка с освобождаването си. Той коментира, че връщането на старите корупционни схеми е започнало още преди ГЕРБ да са изпълнили отговорността си да направят редовно правителство.

„Преди малко със заповед на служебното правителство бях уволнен от БАБХ, а на мое място като изпълнителен директор отново е назначен Христо Вълчанов, който беше на тази длъжност от юли до края на 2021 година. Това е човекът, който в края на 2021 година започна процедурата за нов 10-годишен договор с частна фирма на границата“, обяснява той.

„Знаете всички факти по случая Капитан Андреево. Знаете за заплахите, за опитите за подкупи, за черната кампания срещу всички нас, които „посегнахме“ на любимата фирма на Борисовата власт. Знаете за партийните функционери на ГЕРБ, свързани с фирмата на границата. Знаете, че направихме всичко, за да спрем реставрацията на „Евролаб 2011“ на Капитан Андреево. Това е отговорът на държавата“, заявява бившият шеф на БАБХ.“Заедно с колегите от „Продължаваме промяната“ ще продължа да се боря вече от Народното събрание със схемите, които тровят и ограбват хората и които канализират огромен финансов ресурс за купуване на избори. Но уволнението ми е знак, че имаме нужда от цялата ваша подкрепа, за да не се върнем обратно в мрака, от който точно започнахме да излизаме“, завършва Даскалов.

Коментарът му дойде, след като от Министерството на земеделието обявиха новината за уволнението на брифинг в ресорното ведомство.  Зам.-министърът Крум Неделков обвини бившият шеф на БАБХ в сключване на анекс към договор с изтекло действие, както и че е заминал на служебна командировка в Италия по проект на структура от хранителната агенция. Освен това Неделков обяви, че Даскалов е започнал да освобождава и назначава хора в БАБХ, след като се връща на работа след изборите, тъй като е кандидат-депутат.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...