Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Кемтрейлс побъркаха социалните мрежи днес
Важно Пловдив Суматоха ФБстатус

Кемтрейлс побъркаха социалните мрежи днес

Снимка: Силвестър Спасов, Фейсбук
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„Пръскат ни като пръскачка лозе!!!“, пише в пловдивска група във Фейсбук Борислав Иванов и поства снимка с големи бели следи в небето, по-известни като „кемтрейлс“.

Днес на много места в страната и извън нея отново масово се наблюдава това явление. Социалните мрежи веднага загряха с коментари по темата, а любителите на конспирации непрекъснато вдигаха напрежението.

„аз от кога ви разправям ама вие не ми вярвате е убедихте ли се сами…..https://www.facebook.com/groups/2341676709406322/permalink/3235688446671806/„, пише Deka Dekov.

Такива следи е заснела днес и Виктория Зяпрянова в Казанлък

„С какво ли ни пръскат“, пита се Николай Узунов. „Всеки самолет, който минава над Бъгария, пръска, без значение на коя авиокомпания е?“, категоричен е Иван Генов.

 

„Пръскат само тези с празните глави“, отговаря му остро Славчо Трингов.

Анета-Евгени Косеви пък се майтапят: „Слагайте 5G каските, бързо!“

Ина Димитрова пише: „Добре, приемам, че са следи от конденз. Би ли ми отговорил тогава някой от по-запознатите на следния въпрос: Защо някои дни има такива следи, а други няма и защо по някога два самолета летящи едновременно единия оставя дълга и разстилаща се следа, а другия къса и бързо изчезваща?“ и поства снимка от терасата си.

Таня Михайлова също показва снимка със следите и пише: „Това си стои от седем сутринта“.

Ивет Балдева й отговаря: „Утре времето ще е лошо, забележете има ли ги линиите, на другия ден времето е лошо“.

Румен Лазаров пък се обръща към всички коментиращи темата: „Не е истина що за смях ставате с тея коментари. Как може да са ви толкова промити мозъците не знам….“

Според науката, кондензационните следи на самолетите са водна пара. При определени метеорологични условия въздухът на голяма надморска височина е доста влажен, но все пак недостатъчно, за да се образува облак. Ако обаче самолет премине на това място, отделените от него водни пари и отработени газове образуват малки капчици, които температури от минус 50 градуса незабавно замръзват и стават видими като облаци.

При определени климатични условия тези облаци могат да останат непромени с часове. Често те се разпръскват от вятъра. В зависимост от това колко движение има във въздуха, колко високо лети самолетът, дали той се снишава или се издига, следите от него изглеждат по различен начин. Контурите се определят от траекторията на полета. Ако контурите са прекъснати на определени места, това се дължи на различната концентрация на водни пари в околната атмосфера. В зависимост от влажността на въздуха те могат да останат в продължение на часове в небето.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...