Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Оставиха в ареста осиновителката на малтретираното дете
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Оставиха в ареста осиновителката на малтретираното дете

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Пловдивският окръжен съд остави в ареста 42-годишната Анка Михайлова. Жената е обвинена, че е пребила осиновената си дъщеря Севда, която е  на година и 10 месеца.

Осиновителката обжалва решението на Районния съд, който взе най-тежката мярка за неотклонение, и поиска да се прибере вкъщи.

Според втората инстанция обаче от събраните доказателства може да се формира обосновано подозрение, че именно Анка е причинила тежките телесни повреди на малолетната си дъщеря.

Съдът споделя изцяло изложената от Районния съд реална опасност тя да извърши друго престъпление при мярка, различна от задържане под стража, както и да се укрие, тъй като контактува с приятели и роднини в Германия.

Определението на Окръжния съд в Пловдив е окончателно.

ПловдивПрес припомня, че малката Севда беше приета в УМБАЛ „Св. Георги“ в критично състояние с множество наранявания, сред които черепно-мозъчна травма, разкъсан бял дроб и следи от ухапвания по тялото. Заключенията на медиците, които са прегледали детето, са, че падане от леглото не може да причини такива травми, каквито е получило момиченцето. Те смятат, че детето е било малтретирано.

Анка твърди, че момиченцето е паднало от спалнята и си ударило главата, а за да го свести, тя го хапала. Първоначална експертиза доказа, че очертанията от зъбната захапка на майката отговарят на отпечатъците по тялото на бебето. Според съседите жената е грижовна майка и не може да извърши такова престъпление.

Наказателният кодекс предвижда от 3 до 15 години затвор за подобно тежко престъпление./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...