Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Ракетни удари по Запорожие, има загинали
Важно Войната в Украйна Свят

Ракетни удари по Запорожие, има загинали

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Най-малко двама души са загинали при руски ракетен удар тази нощ в украинския град Запорожие. Поразени са няколко жилищни сгради, а под развалините има поне петима души, съобщават местните власти. Часове по-късно последваха нови експлозии в града, а властите призоваха хората да останат в убежищата.

Запорожката област е една от четирите, които Русия присвои след незаконните референдуми. В сряда Владимир Путин подписа указ, с който нарежда на руското правителство да поеме контрола върху украинската атомна централа „Запорожие”.

На този фон украинските сили са успели да си върнат още няколко селища в частично окупираната от Русия южна Херсонска област, обяви президентът Володимир Зеленски в редовното си видеообръщение.

“Само през изминалото денонощие от фалшивия референдум в Херсонска област бяха освободени и стабилизирани населени места като Нововоскресенске, Новогригоровка и Петропавловка. Движението продължава. Имах важна среща с военни представители. Естествено, не мога да разкрия конкретните въпроси, които се обсъждаха. Но повечето доклади, приетите планове и одобрени документи определено ще зарадват украинците. И определено ще огорчат окупаторите. Защото те ще бъдат държани отговорни за всичките си злини. Те ще отговарят пред нашето оръжие, пред украинския съд и по международното право. Никой от тях няма да избяга от това”, каза украинският президент.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...