Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » СЕМ към политиците: Не посягайте върху свободата на словото
България Важно Медии

СЕМ към политиците: Не посягайте върху свободата на словото

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„Съветът за електронни медии за пореден път се обръща с призив към политиците да се придържат към цивилизационните норми на поведение, като гарантират спазването на принципите на плурализъм и равнопоставен достъп до информация на журналистите“, се посочва в позиция на СЕМ по повод пресконференцията на политическа партия „Възраждане“ в сряда и опитът да бъдат отстранени журналисти от нея.

Вчера от „Възраждане“ напуснаха обявената пресконференция в пресклуба на БТА, заради присъствието на представители на медии, според тях финансирани от чужбина. В началото лидерът на формацията Костадинов призова представителите на „Дневник“, „Капитал“, Mediapool.bg и „Клуб З“ да напуснат, иначе пресконференция няма да има. След като репортерът на “Дневник” отказа да излезе, от „Възраждане“ напуснаха на свой ред залата.

„Съветът вече е имал възможност да заяви, че използването на назидателен и необосновано остър тон от политически лица и представители на политически формации, както и желанието им да определят вида на въпросите и темите на журналистите, са печално известни практики от миналото. Всеки опит за възпрепятстване на медиите в изпълнение на обществената им мисия е посегателство върху свободата на словото“, посочват още от СЕМ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...