Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Руски войски са превзели село в Източна Украйна
Важно Свят

Руски войски са превзели село в Източна Украйна

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Москва заяви, че руските войски са превзели селище в района на Донецк, в Източна Украйна, след поредицата от неотдавнашни поражения, предаде ДПА. Село Зайцево е под руски контрол, заяви говорителят на руското министерството на отбраната Игор Конашенков. Той съобщи, че са били убити над 120 украински войници.

ДПА отбелязва, че не разполага с потвърждение от независим източник на информацията, съобщена от Москва, и че Украйна не е потвърдила загубата на Зайцево.

На други места украинските сили многократно се опитваха да пробият руската отбранителна линия в северната част на Херсонска област, но бяха отблъснати, каза още Конашенков.

Украинската армия обяви от своя страна, че е отвоювала за по-малко от една седмица от руските окупатори над 400 квадратни километра територия в южната Херсонска област.

Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на назначената от Москва военно-гражданска администрация на Херсонска област, каза, че стратегическият Антоновски мост над река Днепър е бил обстрелван от ВСУ, предаде ТАСС. Мостът не е бил улучен и по предварителна информация няма пострадали хора, добави Стремоусов.

Твърденията на двете страни в конфликта не са проверени по независим път./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...