Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » СУ „Любен Каравелов“ даде старт на националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“
Градът Образование Община Пловдив Пловдив Важно

СУ „Любен Каравелов“ даде старт на националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“

СУ „Любен Каравелов“ беше домакин на откриването на новата национална програма на Министерство на образованието и науката „Заедно в изкуствата и спорта“. Тя е на стойност 90 млн. лв. и обхваща ученици от I до XII клас от държавни, общински и частни училища на територията на цялата страна. Мащабната национална програма има за цел да стимулира развитието на танцовите, музикалните и театралните изкуства и спорта в училищата. Изпълнението й ще насърчи още и работата в екип и ще подобри социалните взаимодействия на учениците.

За пловдивска област в модул „изкуства“ са сформирани 194 групи с 2289 ученици от 99 училища, а в модул „спорт“ участват 104 отбора, които са с 3017 участници от 105 училища.

СУ „Любен Каравелов“, което е с музикален профил, участва в програмата с 2 спортни групи и 3 по изкуство. През 2020 г. по ОП „Региони в растеж“ сградата на училището беше изцяло обновена, а в началото на тази година бяха открити многофункционална спортна зала и голям плувен басейн. В двора на училището са обособени две игрища за няколко вида спорт. Основен ремонт беше направен и на помощната сграда на СУ „Любен Каравелов“ на ул. „Марагидик“ 37.

Освен двете сгради на СУ „Любен Каравелов“, по оперативната програма бяха обновени още ДГ „Снежанка“, ДГ „Перуника“,  ДЯ „Детски смях“ и беше открита нова детска градина на ул. „Богомил“.

На откриването на националната програма присъстваха зам.-кметът по образование Стефан Стоянов, началникът на РУО – Пловдив Антоанета Пакова, директори на училища, олимпийски медалисти и др.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...