Новини от Пловдив » България » България » 23-годишен сириец е задържаният за смъртта на таксиметровия шофьор
България Важно Крими

23-годишен сириец е задържаният за смъртта на таксиметровия шофьор

Таксиметрови шофьори излязоха на протест в нощта на инцидента

Обвиняемият за смъртта на таксиметровия шофьор Христо Йорданов е сириец. 23-годишният мъж работи като бръснар в салон в София. Той има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и дрога, уточнява GlasNews.bg

34-годишният Йорданов почина след спречкване в кв. „Разсадника“ в столицата на 8 октомври. Той е баща на три деца.
Тогава млада жена шофирала автомобил в еднопосочна улица в района на ул. „Хъшове“ и ул. „Рибен буквар“, а водачът на такси в този момент я засича, след като влиза неправилно в насрещното. Иззе, който пътувал с приятелката си, се ядосал, излезнал от колата и именно тогава започвало спречкването с таксиметровия шофьор.

„Починалият и обвиняемият слизат от автомобилите и между тях възниква вербално пререкание по повод правилата за движението по пътищата. Спречкването прераства във физическа агресия, като показанията на свидетелите не са еднопосочни по отношение на размяната на удари и по отношение на това кой от двамата първи нанася удар на другия“, съобщиха вчера от СГП.

Физическата саморазправа е преустановена, като има показания, че това е станало, тъй като приятелката на Иззе е извикала полиция. Обвиняемият и починалият шофьор на такси се върнали по колите си, но след малко сбиването е било възобновено. Част от свидетелите заявяват, че са видели как водачът на таксито набира някого по телефона и след малко пристигат трима мъже, които заедно с таксиметровия шофьор започват да бият обвиняемия, съобщиха вчера от СГП.

Други свидетели, напротив, твърдят, че Иззе е нанесъл побой на таксиметровия шофьор. Биещите се били разтървани от граждани и след намесата на полиция. След преустановяване на боя 34-годишният Йорданов паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта му.

Таксиметровият шофьор е получил инфаркт 30 минути след физическата саморазправа с младежа. След инцидента Йосиф Иззе е откаран в „Пирогов“ – той е пострадал при сбиването.

Протести и блокади до късно в неделя имаше на няколко столични кръстовища. Близки и познати на загиналия таксиметров шофьор в София излязоха с искане за справедлив процес за смъртта на Йорданов.
Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия Иззе.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...