Левицата 14
Новини от Пловдив » Култура » Валс и тарантела озвучиха Областна управа
Култура Паметни фрази

Валс и тарантела озвучиха Областна управа

  • Нестихващи аплодисменти от публиката и цветя от Ангел Стоев получиха  талантливите изпълнители на концерта “Viva la musica”

С бурни аплодисменти и много цветя за звездите завърши концертът “Viva la musica”, който събра почитателите на класическата музика в сградата на Областна администрация в сряда.

Третият сезон бе открит от областния управител Ангел Стоев и председателя на Сдружение „Изкуство във времето“ д-р Злателина Коларова.

„За мен е удоволствие да съм тук и да открия поредния концерт на изключително талантливите музиканти от Сдружение „Изкуство във времето“. Виждаме заедно вече утвърдени музиканти, които дават път на следващото поколение млади изпълнители и ги подкрепят“, заяви преди началото Ангел Стоев. Той поздрави изпълнителите, че следват неотклонно своята мисия да популяризират класическата музика като й вдъхват нов живот чрез своята талантлива интерпретация.

„Нашият репертоар тази вечер е своеобразен романтичен прочит на есента. Представяме нейните багри, но и носталгията и тъгата по отминаващото време. Ще чуете известни и не толкова популярни композитори, но ще се уверите, че всички тези произведения са истински шедьоври“. Това сподели преди откриването д-р Коларова и пред първото изпълнение на химна на сдружението  „Да живее музиката“ (Михаил Преториус).

Гости на концерта бяха генералният консул на Република Турция в Пловдив  – г-н Корхан Кюнгерю и почетните консули на Италия в Пловдив – г-н Джузепе Ди Франческо и на Украйна в Пловдив – инж. Димитър Георгиев.

Публиката аплодира бурно младите таланти от НУМТИ „Д. Петков“ – цигуларите Мариана и Екатерина Стоеви, Виктор Костов и студентката от Националната музикална академия Ивелина Рашкова (сопрано).

Сложното за изпълнение произведение на Пабло де Сарасате – „Интродукция и тарантела“ впечатли силно публиката, която дълго не спря да аплодира най-младата изпълнителка Марияна Стоева.

„Серенада“ от Карл Хилман поднесоха за дамите в залата цигуларят Павел Генов и неговият ученик Виктор Костов, а на пианото отново бе д-р Злателина Коларова. На нежната половина бе посветен и „Сантиментален валс“ на Чайковски в изпълнение на виолончелиста Никола Николов.

Звездата на вечерта Валентина Трендафилова (сопрано) сложи поанта на концерта с вълнуващо изпълнение на ария от „Джидита“ Франц Лехар – „Моите устни целуват жарко“, раздавайки цветя на гостите.

Концертът завърши с нестихващи аплодисменти от публиката, а талантливите изпълнители на концерта “Viva la musica” получиха цветя лично от областния управител Ангел Стоев.

Организаторите на музикалната инициатива обещаха на публиката традицията да продължи и отново да събере любителите на камерната музика извън концертните зали и така да продължи мисията си да популяризира музикалното изкуство сред гражданите на Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...