Левицата 14
Новини от Пловдив » Важно » Пет етажа горят след падането на самолета в руския град Ейск
Важно Свят

Пет етажа горят след падането на самолета в руския град Ейск

Пожарът след падането на бойния Су-34 в двора на голям жилищен блок в руския град Ейск е обхванал над 2000 квадратни метра. Горят от първи до пети етаж на жилищната сграда, съобщават от местната структура на Министерството на извънредните ситуации. Огънят е причинен от разлива на авиогориво при катастрофата. Специален спасителен отряд работи на място и евакуира всички от блока. Двама души са загинали, а други 15 са откарани в болница, където за тях са отворени 11 операционни. Други подразделения на спасителните екипи са в готовност за намеса при повикване.
В 18:27 часа местно време е обявена спешна ситуация за възникнал голям пожар. От МСЧ уточняват, че сигналът за падането на самолета до девететажния блок на улица „Красная“ номер 47/1 е постъпил в 18.20 часа.
От Кремъл съобщават, че президентът Путин е получил докладите на свързаните с инцидента министри и губернатора на Кубан, като е наредил на ръководителя на региона, министъра на извънредните ситуации и министъра на здравеопазването веднага да летят до град Ейск и да помагат на пострадалите.
Губернаторът на Краснодар Вениамин Кондратиев заяви в Телеграм, че вече е заминал за района. „Огънят е обхванал веднага няколко етажа. Първоначално са пострадали 17 апартамента. На място е установен пункт за помощ на живеещите в сградата“, написа губернаторът. На място работят много медицински и пожарни екипи.
Следственият комитет на Русия е образувал углавно дело за катастрофата. На мястото на произшествието са изпратени криминалисти. Военни следователи също проучват обстоятелствата и причините за инцидента.< https://twitter.com/rusmk_news/status/1582056092258820096 /div>
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...