Новини от Пловдив » Здраве » Бившият Спортен диспансер и НСА станаха партньори
Здраве Пловдив

Бившият Спортен диспансер и НСА станаха партньори

Бившият Спортен диспансер и НСА започват партньорство. Това стана възможно, след като Медицински център по рехабилитация и спортна медицина I – Пловдив, и Националната спортна академия “Васил Левски” в София подписаха договор за съвместна дейност.

С него бившият Спортен диспансер се задължава да осигури условия и материална база както за обучение, така и за клинична практика на студентите от факултет „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм” в съответствие с учебния план на НСА и изискванията на Министерство на здравеопазването.

„Това споразумение е част от моите намерения да изведа на предни позиции лечебното заведение и да го превърна  в център с национално значение“, заяви управителят д-р Влатко Глигоров. Той припомни, че МЦРСМ I Пловдив вече е утвърдена база за практически упражнения на Медицински колеж към Медицинския университет в Пловдив при обучение на рехабилитатори. МЦРСМ I и Медицински университет – Пловдив имат подписан договор за практическо обучение на студенти от професионално направление „Здравни грижи“.

Благодарение на добрите отношения с КЦМ бе доставено ново съвременно оборудване за лечение на пациентите на центъра.

Още когато пое ръководството, д-р Глигоров каза, че диспансерът е уникално по своя характер лечебно заведение, което няма аналог в българската здравна система. Има огромен потенциал да се развие и да разшири своята дейност, а  амбицията му е да го направи по-привлекателен за пациентите чрез въвеждане на нови модели на сътрудничество.

Въпреки всички трудности свързани с COVID пандемията и въведените епидемични мерки, както и предизвикателствата, свързани със старата база и амортизираната техника, в рамките на 18 месеца ръководството успя да изпълни поетите ангажименти и да стабилизира МЦРСМ I не само финансово, но кадрово и организационно. Д-р Глигоров отбеляза, че поради спецификата на своята дейност бившият Спортен диспансер не е в състояние да генерира приходи от НЗОК, подобно на другите общински здравни заведения, нито да въведе платени услуги на базата на специализирана медицинска помощ. Това са причините през последните 5 години дружеството да генерира загуби, които с огромни усилия вече са преодолени.

Предстои цялостната реконструкция и модернизация на бившия Спортен диспансер, за което се очаква финансиране от Община Пловдив като принципал на общинското здравно заведение. След като бъде изпълнен този ангажимент, центърът ще разгърне своя потенциал и ще направи голяма крачка напред, убеден е управителят.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...