Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Омбудсманът на Пловдив: Свиквам среща по спора за пробива до Водната палата
Градът Мнения Пловдив Пловдив Важно

Омбудсманът на Пловдив: Свиквам среща по спора за пробива до Водната палата

Борислав Стаматов
Борислав Стаматов от 5 години е и. д. омбудсман.

Омбудсмана на Пловдив Борислав Стаматов е готов да свика общоградска среща за пробива до Водната палата. Това става ясно от анонс, който разпространиха от кабинета му днес.  Според Стаматов такава среща е наложителна, поради повишеното обществено напрежение.

Стаматов съобщава, че група граждани са внесли сигнал при него по темата. „На 18.10.2022 г.  група граждани внесоха в приемната на Обществения посредник на територията на община Пловдив сигнал, подкрепен от 743-ма човека, чрез който се изявява категорично несъгласие със започналия строеж: „Пробив на бул.  „Марица – юг“ под бул. „Цар Борис III Обединител“ или както е придобил известност сред гражданствеността „Пробив под Водната палата“ . Гражданите устно изказаха своите мотиви за  несигурността, несъгласието и безпокойството си, които иначе са подробно описани и в самия сигнал.

Очевидно е, че по случая има повишено обществено напрежение и поради тази причина ще отправим покана за реализиране на работна среща във възможно най-кратък срок и с посредничеството на нашата институция между всички засегнати и активни страни, а именно: граждани;  Обществен съвет към Общински съвет – Пловдив; експерти на Община Пловдив; представители на Камарата на архитектите и Камарата на инженерите; представители на проектантския екип; журналисти и други. Целта на срещата ще бъде изчистване в максимална степен на неизвестността на параметрите на проекта, прозрачност на предстоящите дейности и изграждане на доверие между страните.

Изразявайки надежда, че тази среща ще бъде осъществена, за нейните параметри (дата, място и час) ще Ви уведомим допълнително“, казва омбудсманът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...