Новини от Пловдив » Важно » Танцова формация „Петлите“ гостува в Пловдив с концерт „Да  докоснеш мечтата“
Важно Култура Пловдив Пловдив Важно Сцена

Танцова формация „Петлите“ гостува в Пловдив с концерт „Да  докоснеш мечтата“

Специален гост в Пловдив ще бъде обичаната актриса Силвия Петкова

Община Пловдив и Сдружение „Петлите“ канят пловдивчани на един много емоционален, зареждащ и атрактивен спектакъл, който носи заглавието „Да  докоснеш мечтата“ с участието на Танцова формация „Петлите“.

Специален гост в Пловдив ще актрисата Силвия Петкова.

Ще участва и Георги Димитров – създателят на уникалната за България танцова формация от деца от домовете и децата от семейства – „Петлите“, по чиято автобиографична книга е направен спектакълът „Да докоснеш мечтата“. Премиерата бе през лятото на 2019г. в Летния театър на Бургас, където публиката плака и се радва на истинските истории, претворени в танцово шоу.

Георги Димитров ще представи в Пловдив своя личен разказ. Да дръзнеш да бъдеш щастлив! Това е спектакъл, разказващ какво е да бъдеш погален, да се почувстваш обичан, на някого да му пука за теб. В проекта са вплетени историите на Георги Димитров, израснал в дом „Коджакафалията“ град Бургас  разказващи, че е важно човек да изживее собствения си живот така, че да има какво да разказва и да не се срамува от разказаното. За онази любов, която ти дава зелена светлина да бъдеш това, което искаш да бъдеш!

Сдружение „Петлите“ е дългогодишен партньор в редица инициативи, свързани с подкрепа за децата, израснали в социални институции. В спектакъла участват възпитаници на институциите, които са били част от танцовата формация от основаването ѝ до момента. От създаването до момента формацията е изнесла над 300 самостоятелни концерта в България и чужбина и е носител на многобройни национални и международни награди.

 

„Да  докоснеш мечтата“ ще видим в Пловдив на 16 ноември от 19.00 часа в зала „Сила“. Билети в мрежата на Грабо, Ивентим и на касата на залата. Концертът се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

Спектаклите ще се представят на 15.11 в град София в зала Сити Марк Арт Център, на 18.11 в град Поморие в НЧ „Просвета 1888“ и на 21.11 в НХК град Бургас. Във всеки град ще има специален гост.

Проектът е осъществен с подкрепата на Министерство на културата, на Община Пловдив, община Бургас и община София, както и на всички спонсори и партньори, които в годините са повярвали в таланта на „Петлите“.

Елате, за да откриете частица от себе си!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...