Левицата 14
Новини от Пловдив » Важно » Огромно мнозинство: Украинците искат да продължат съпоритвата срещу Русия
Важно Свят

Огромно мнозинство: Украинците искат да продължат съпоритвата срещу Русия

Огромно мнозинство от украинците смята, че страната им трябва да продължи своята въоръжена съпротива срещу руското нашествие, показва публикувано в понеделник проучване, цитирано от Ройтерс. Според допитването, проведено от Киевския международен институт по социология (КМИС) между 21 и 23 октомври, 86 процента от анкетираните казват, че е необходимо да се продължи борбата срещу нашествениците, дори въздушните удари по градове в Украйна да не спрат.

Дялът на подкрепящите продължаване на въоръжената съпротива се е запазил висок – 69 процента – дори в източните Харковска и Донецка област, където се водят по-големи сражения и има повече рускоезично население.

От участниците в проучването, които са отговорили на руски, две трети са одобрили продължаването на борбата, докато сред отговорилите на украински този дял е бил 89 процента.

Според заместник-директора на КМИС Антон Хрушетски резултатите от допитването показват, че руските удари по украински градове са постигнали обратен ефект вместо преследваната цел “да всеят паника, отчаяние и да накарат украинците да се предадат”.

“Да, ужасът продължава, хора умират или са ранявани, украински семейства са принудени да прекарват вечерите на тъмно. Националната болка от загубите и разрушението обаче не плаши хората”, заяви той.

По думите му “украинците запазват силно единство и устойчивост и са готови да продължат борбата до победа”. Проучване на КМИС миналия месец показа, че 87 процента от украинците се противопоставят на всякакви териториални отстъпки в полза на Русия./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...